Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Flere bilder av Nepal pepper
Nepal pepper

Nepal pepper - Zanthoxylum alatum

Navn Nepal pepper
Latinsk navn Zanthoxylum alatum
Familie Rutefamilien
Herdighetssone
Frøbehandling KS17
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Ingen kjente
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende busk
Ytelsesevne 4
Jorddekkende egenskap -
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet H + H

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Veldig aromatisk busk fra Nepal som blir opptil 4 meter høy. Hovedbruken kommer fra de pepperkornaktige sorte frøene som har sterke antioksiderende egenskaper. De kan lufttørkes eller soltørkes i noen dager, puttes i en pepperkvern og brukes som peppererstatning. Mister mye av aromaen i løpet av 2-3 år ved lagring i romtemperatur. Det er skallet til frøet som har den karakteristiske smaken, men frøet som er mer smakløst benyttes ofte også. Benyttes ofte sammen med anis eller fennikkelfrø og ingefær i østen for å tilbrede fisk, and og kylling. Lett å dyrke og svært produktiv.

Formering av nepal pepper

: Lett
: Noe vanskelig
: Svært vanskelig

Frø : Spirer normalt i løpet av våren men kan også spire først påfølgende år. Helt ferske frø spirer lett.

Deling : Deling av rotskudd på sein vinteren.

Stiklinger : Rotstiklinger som for pawpaw . Semimodne stiklinger i juli og august.