Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Nepal pepper - Zanthoxylum alatum
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Veldig aromatisk busk fra Nepal som blir opptil 4 meter høy. Hovedbruken kommer fra de pepperkornaktige sorte frøene som har sterke antioksiderende egenskaper. De kan lufttørkes eller soltørkes i noen dager, puttes i en pepperkvern og brukes som peppererstatning. Mister mye av aromaen i løpet av 2-3 år ved lagring i romtemperatur. Det er skallet til frøet som har den karakteristiske smaken, men frøet som er mer smakløst benyttes ofte også. Benyttes ofte sammen med anis eller fennikkelfrø og ingefær i østen for å tilbrede fisk, and og kylling. Lett å dyrke og svært produktiv.
Formering av nepal pepper
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Frø : Spirer normalt i løpet av våren men kan også spire først påfølgende år. Helt ferske frø spirer lett.
Deling : Deling av rotskudd på sein vinteren.
Stiklinger : Rotstiklinger som for pawpaw . Semimodne stiklinger i juli og august.